10.11.2021

Zadnje informacije glede vadbe

Pozdravljeni,

Situacija glede covida se je malo zaostrila in vas najbrž vse zanima kako je/bo z vadbo.

Skratka, v okrožnici, ki jo je poslalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je razložen odlok, ki pravi, da se športno rekreativne vadbe lahko izvajajo brez posebnih ovir.
To pomeni, da se za vadbo sicer potrebuje PCT, ne pa tudi zaščitne obrazne maske.
Iz tega sledi, da za enkrat vse naše aktivnosti in načrti (redne vadbe, Honbu Dōjō Keiko, testiranje…) ostajajo nespremenjeni.

V našem Dōjō-ju nas je velika večina cepljenih, tudi prebolelih vas je kar nekaj.
Tistih nekaj odstotkov, ki vas ni, se morate večinoma testirati na 48 zaradi službenih dolžnosti. Ostali veste kaj morate storiti.

Kot veste se epidemiološka slika slabša in tudi na nas je, da se po svojih najboljših močeh trudimo, da pomagamo stvari čim prej obrniti na bolje.
Seveda je na vsakemu od vas kakšno stališče imate do situacije glede zaščite pred korona virusom in se odločate po lastni pameti in vesti, tako kot se odločate ali boste kadili ali sedli vinjeni za volan.
Pustimo na strani delitve in osebna mnenja, korona je že itak marsikomu prinesla težave. Zato ne sodimo ampak skušajmo ostati prijazni. To je Buyū bistvo.

Lahko smo hvaležni, da sploh lahko vadimo. In da bi tako ostalo, moramo stopiti skupaj ter poskrbeti, da za vse nas ohranimo čim bolj varno vadbeno okolje.
Zato vas pozivam, da upoštevate splošna priporočila, kot so razkuževanje rok, zračenje prostora, manj rokovanja, prihod na trening čim bolj točno itd. in predvsem, da ne pridete, če imate kakršnekoli bolezenske znake.
Bodimo odgovorni in skupaj bomo zagotovo zmogli!

Toliko za tokrat, ostanite zdravi in se dobimo na treNINgu!

Vaš v vadbi,
Andrej J., Sensei